Satraco Oy on Esko Mattilan vuonna 1990 perustama yritys. Nimi Satraco on lyhenne sanoista Sales Training and Consulting: myynnin koulutus ja konsultointi. Esko Mattila aloitti konsulttiyrittäjänä vuoden 1990 alussa ja on konsultoinut mm. Kärcher Oy:ssä, Felix Abba Oy:ssä, Motoral -Yhtiöissä, Isku Interior Oy:ssä ja Tecalemit Oy:ssä. Alussa pääasiallinen työ oli laatia markkinointiviestinnän pitkän tähtäyksen suunnitelmia.

Vuoden 1991 syksystä alkaen Satraco Oy ja Esko Mattila on vetänyt ReadManager -kursseja sadoissa yrityksissä yli 5.000 osanottajalle. Esko Mattila valmistaa ja vetää myös räätälöityjä henkilökohtaisen myyntitaidon valmennuskursseja sekä puhe- ja esiintymistekniikan kursseja.

Satraco Oy:n uusin palvelu on Sales Analytics, ”menetettyjen kauppojen analysointi", jossa haastatellaan asiakkaita, jotka eivät syystä tai toisesta ole ostaneet heille tarjottuja tuotteita tai palveluja. Tämä palvelu on osoittautunut hyvin toimivaksi ja auttanut jo monia yrityksiä paremman palvelun kehittämisessä ja myynnin tehostamisessa. Pitkään samalla alalla työskennelleet yritykset ja henkilöt alkavat usein potea "kotisokeutta", ts. tulevat immuuneiksi virheilleen. Usein ainoat, jotka näkevät puutteet yritysten ja henkilöiden toiminnassa, ovat niiden asiakkaat. Ja silloin on usein jo myöhäistä. Ulkopuolisen, puolueettoman näkökulman käyttäminen on tämän vuoksi hyvin silmiä avaavaa ja hyödyllistä. Kysy referenssejä ja pyydä tarjousta!