Satraco Oy on Esko Mattilan vuonna 1990 perustama yritys. Nimi Satraco on lyhenne sanoista Sales Training and Consulting: myynnin koulutus ja konsultointi. Esko Mattila aloitti konsulttiyrittäjänä vuoden 1990 alussa ja on konsultoinut mm. Kärcher Oy:ssä, Felix Abba Oy:ssä ja Motoral -Yhtiöissä, Isku Interior Oy:ssä, Tecalemit Oy:ssä. Alussa pääasiallinen työ oli laatia markkinointiviestinnän pitkän tähtäyksen suunnitelmia.

Vuoden 1991 syksystä alkaen Satraco Oy on toiminut tanskalaisen Uddannelseshuset A/S:n edustajana Suomessa. Uddannbelseshusetin perusti filosofian tohtori Jorgen Poulsen, tunnettu tehokkaan lukemisen ReadManager ja tehokkaan kirjoittamisen WriteManager-kurssien kehittäjä. Esko Mattila on vetänyt näitä kursseja sadoissa yrityksissä lähes 5000 osanottajalle. Esko Mattila valmistaa ja vetää myös räätälöityjä henkilökohtaisen myyntitaidon valmennuskursseja sekä puhe- ja esiintymistekniikan kursseja. Näiden jatkoksi on olemassa NLP -pohjainen "Myyn hyvin mielelläni" -päivä, jossa opitaan mielikuvan mahdollisuuksia myyntityössä.

Satraco Oy:n uusin palvelu on Sales Analytics, ”menetettyjen kauppojen analysointi", jossa haastatellaan asiakkaita, jotka eivät syystä tai toisesta ole ostaneet heille tarjottuja tuotteita tai palveluja. Tämä palvelu on osoittautunut hyvin toimivaksi ja auttanut jo monia yrityksiä paremman palvelun kehittämisessä ja myynnin tehostamisessa. Pitkään samalla alalla työskennelleet yritykset ja henkilöt alkavat usein potea "kotisokeutta", ts. tulevat immuuneiksi virheilleen. Ainoat, jotka näkevät puutteet yritysten ja henkilöiden toiminnassa, ovat asiakkaat. Ja silloin on usein jo myöhäistä. Ulkopuolisen, puolueettoman näkökulman käyttäminen on tämän vuoksi hyvin silmiä avaavaa ja hyödyllistä. Kysy referenssejä ja pyydä tarjousta!